Przepis na uzależniające letnie włoskie antipasto. Przepis, który właściwie trudno nazwać przepisem, bo jest prostym połączeniem  trzech zwyczajnych  składników. Tym niemniej jest to połączenie genialne w swojej prostocie. I jak większość genialnych rzeczy – nieoczywiste, idące pod prąd regułom i stereotypowym skojarzeniom (słone, tłuste anchois z tłustym, śmietankowym masłem).

Opiekamy kawałki bagietki lub chleba,  na każdym z nich kładziemy  grubą warstwę masła a na nim filecik anchois. Jak w przypadku  wszystkich prostych dań bardzo ważne są  tu produkty – zwłaszcza masło (którego naprawdę nie żałujemy) staramy się wybrać jak najlepszej jakości . Podajemy z białym winem. Et voila!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s