Winnica Wieliczka jest pierwszą w Polsce winnicą, która postawiła na uprawę biodynamiczną. Oprócz świetnych  win produkuje także cydry a wśród nich półwytrawny i bardzo oryginalny  ,,Bzik”. Bardzo oryginalny, bo aromatyzowany mało wciąż w Polsce popularnymi  kwiatami czarnego bzu. Jest też   wyprodukowany ze starych, rodzimych odmian jabłek oraz  – jak głosi etykieta – inspirowany dziewiętnastowiecznym przepisem na jabłecznik. I rzeczywiście aromat ,,Bzika” kojarzy się z babcinymi szarlotkami i baśniowymi sadami, w smaku natomiast jest raczej odświeżający i wytrawny. Bardzo pasujący na upalne dni. Dostępny w butelkach 750 i 250 ml.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s